henrik-andersen-med-turens-stoerste-torsk-der-vejede-12-kg-rent

Storebælt og Langelandsbæltet

Det var med spænding, jeg kontaktede skipper Johnny Therkildsen først i januar for at høre, hvordan torskefiskeriet havde været ud for Nyborg mellem jul og nytår.

Johnny måtte desværre skuffe mig, idet vejret kun havde tilladt ham at gennemføre to ture henholdsvis den 27. og 28. december. Den 27. december løb strømmen med 3,2 knob, så det var ganske umuligt at holde bund på de dybder, hvor torskene var, og der blev slet ikke fanget noget.

Den 28. var strømhastigheden kommet ned på 2,7 knob, men det var stadig næsten umulige forhold. Der blev landet 6-7 torsk, men ingen med ordentlig størrelse på. Johnny havde talt med andre turbåde på Storebælt og Langelandsbæltet de pågældende to dage, og fangstmeldingerne fra disse havde været lige så negative.

At der er torsk i Storebælt omkring broerne er dog ganske vist. Michael Jørgensen fra Bellinge havde sammen med sin makker været en tur ude på bæltet før jul i egen båd. Det tog meget lang tid at finde torskene, der den dag holdt til på skrænten ud mod T-ruten nord for pylonerne. Da de var lokaliseret, tog det til gengæld ikke særlig lang tid at fylde baljen med flottet torsk op til 6 kg!

Langelandsbæltet
Noget bedre står det til, når vi vender blikket mod sydspidsen af Langeland, nærmere betegnet Bagenkop. Herfra udgår mange gode ture med turbåden Long Island. I den lunere del af året er der fine ture efter torsk på lavt vand og fiskeriet begyndende næsten lige uden for havnen. Her i vinterens hjerte går turene længere ud på dybere vand efter de store torsk, der samles i hullerne inden gydningen.

Som alle andre steder afhænger alt af vejret. Den sydlige del af Langelandsbæltet ligger meget åben for vinden fra alle andre retninger end vestlige, og der kan løbe en rigtig væmmelig strøm, som gør det mere end vanskeligt at fiske på de 25-30 m vand, hvor det foregår.

Søndag den 13. januar var Finn og jeg sammen med Brian Larsen med på en tur, arrangeret af Jan & Bo´s Lystfiskershop. Selvom det er ret tidligt på ”målersæsonen”, var vi klar, idet der dagen før var fanget 29 torsk fra Long Island med de største på 15,5 kg, 10,1 kg, 8 kg og resten mellem 5 og 6 kg. Forholdene havde været så tæt på det perfekte, som man næsten kan komme.

Læs hele artiklen og meget mere om fiskeriet i Øresund og på vestkysten i Fiske Avisens februar-udgave, som du kan købe hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Rapala Glidin’ Rap 6-pack Jerkbait – Spar kr. 511,- TILBUD 258,-

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse