find forsikring
find forsikring
nanofil_berkley

Test af Berkley NanoFil-line

Berkleys nye NanoFil line vandt hovedpræmien for mest innovative produkt ved Efttex-messen i Amsterdam. Fiske Avisen har testet den nye line.


”The Next Generation in Fishing Line” står der på kartonet, som spolen med de 125 m line er påhæftet. Det fremgår også, at linen hverken er en monofil-line eller en fletline, men består af hundredvis af mikrotynde fibre samlet til en line. Dette skulle f.eks. i en 0,193 mm give en knudestyrke på hele 5,9474 kg. Linen er hvid (clear mist), og det skulle vise sig at være en stor fordel til mit sommernatsfiskeri.

Som en nyhed er spolen påhæftet en lille folder med 4 forskellige måder at binde knuden på – lige fra 71 % til 93 % brudstyrke. Linen er uelastisk (non stretch) ligesom fletlinen. Fletlinen har dog den ulempe, at den transporterer en del vand under fiskeri, hvilket er en ulempe, særlig med frost i luften. Her har NanoFil-linen en fordel ved ikke at være flettet og dermed transportere vand. Samtidig er den totalt lydløs.

Til mit natfiskeri bruger jeg min Fenwick Black Nighthawk 9,6’. Den er perfekt i aktionen til de tynde uelastiske fletliner. Hjulet er i størrelse 30-model. Da den udleverede line var en 0,193 mm, besluttede jeg mig for at prøve den til natfiskeriet. Når en havørred ikke bliver skræmt af 0,28 – 0,30 mm monofil-line, som f.eks. er forfangsmateriale på en flueline, så skulle en 0,193 mm NanoFil-line vel heller ikke virke skræmmende.

Læs hele Ib Behrens test i Fiske Avisens december-udgave, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse