find forsikring
scarfish_pederlichtenberg

The Scarred Fish – 42,6 kg

Læs Peder Lichtenbergs spændende beretning om en karpetur til Frankrig, karpen "Scarred Fish" og jagten på at fange den i det nye nummer af Fiske Avisen.

Vi er fire mand af sted på årets tur til den franske sø, Graviers. Det er sjette år i træk, og igen i år har søen kastet mange store fisk af sig, og alle mand har fået karper over 20 kilo! Men drømmen svømmer stadigvæk rundt ude i søen…

Det er torsdag aften, og jeg er lige vendt tilbage til pladsen efter endnu en gåtur rundt om søen sammen med ejeren, den mindre excentriske Luke. Vi håbede at få endnu et syn af søens største beboer – den mægtige ”Scar Fish”, som vi har set flere gange i løbet af de sidste dage. Karperne var begyndt at gå på leg natten før, og mange af de store karper var samlet langs kanterne forskellige steder i søen. Søens dronning har dog gemt sig godt for de aggressive og virile hankarper!

Michael har vogtet stængerne og sidder med øjnene plantet i sin bog. Som sædvanligt fortæller Luke glædeligt om de specielle karper, der svømmer rundt i søen, mens vores øjne spejder ud over vandet. Ikke sjældent fortæller han om den fisk, der har placeret netop hans sø i toppen af kendte vande i verden, og mange karpefiskere står i kø, nogle i årevis, for at få tildelt en af de eftertragtede uger i forsøget på at fange den sagnomspundne karpe.

”Scarred Fish” (den arrede fisk)
Karpen bliver kaldet for “The Scar” (arret) eller “Scarred Fish” (den arrede fisk). Selvfølgelig på grund af det synlige kæmpear, der løber hele vejen rundt om fisken, selvom den er blevet kaldt andet før i tiden. Nogle af de engelske karpeblade forsøgte at navgive den som ”Cut n’ Shut” eller ”The fish of two halfs”, men de navne holdt ikke ved, og Luke mener, at ”The Scar” eller ”The Scarred Fish” passer bedre, hvis den absolut skal have et navn, som han siger! Han havde faktisk tænkt sig at kalde alle fisk i søen for “Dave” i starten for at være på tværs, men ombestemte sig til sidst.
– Hvordan fik den arret?

Luke fortæller:

”Ja, arret rundt om midten af karpen stammer fra et nylonreb, som vi gætter på var bundet rundt om fisken meget tidligere i dens liv. Præcis hvorfor nogen gjorde dette, finder vi aldrig ud af, og vi kan kun gætte.

Læs resten af beretningen i de nye nummer af Fiske Avisen, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Nyheder




Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader




Måske du har lyst til at læse