find forsikring
rene_letvad_laks_marts_2014

Trollingfiskeren: Det er nu, der for alvor skal fiskes

Motoren spandt som en lille kat, og alt var godt. 60 fod nede på styrbords downrigger kørte en stor Hot Spot flasher med en lille stiv efter, og den rytmiske bevægelse fra flasheren forplantede sig hele vejen op til stangen, der som et omvendt J var spændt op i stangholderen. Min fiskemakker, Martin Jensen, var helt oppe at køre over de par laks, vi allerede havde fanget, og da vi mente at have fundet dagens melodi, betød ventetiden ikke det helt store. Dagen var endnu ung, og vi havde nogle timers dagslys tilbage.

Ekkoloddet tegnede med jævne mellemrum spredte stimer af sild, og omkring disse sildeklatter var der indimellem nogle større ”bananer”, som vi vidste var laks. På et tidspunkt tegnede loddet en fin ”bue”, der kom op og kiggede i nærheden af agnen. Martin tog gassen af båden i 20 sekunder, hvorefter den fik lidt gas. Hugget faldt prompte, og da det var i hans side, hugget faldt, var Martin hurtigt over stangen og forsøgte at få styr på den hidsige laks, der moslede rundt for enden af linen. 5 sekunder efter huggede endnu en laks på den yderste agn, der blev fisket på den yderste sideplaner i hans side af båden, så nu havde vi to laks på, og jeg måtte modstræbende tage en af hans stænger og fighte den anden laks. Det var dog forholdsvis enkelt, idet den ikke var så stor, og den kom hurtigt ind til båden, hvor den blev genudsat. I mellemtiden stod Martin stadig og fightede hans laks, der langsomt, men sikkert kom nærmere og nærmere båden. Det hele endte godt og jeg kunne nette en fin laks, der viste sig at veje 12 kg.

Det er tankevækkende, at der samtidig hugger to laks fra overfladen og ned til 20 meters dybde på samme tid ude over 40 meter vand. Det siger måske lidt om den mængde af laks, der pt. er i Østersøen, og hvor uforudsigeligt fiskeriet kan være. Dette var blot et dobbelthug, men der er historier om endnu flere hug på samme tid og sted samtidig, så der er masser af laks, og når først en tænder af, følger resten af flokken ofte efter og hugger på alt, hvad der rører sig. Under alle omstændigheder er det nu og de næste par måneder, der for alvor skal fiskes ude på havet, og meldingerne fra Tyskland, Møn, Sydsverige/Simrishamn og Bornholm og alt det vand, der er ind imellem, tyder på, at der er masser af laks alle vegne, så det er bare med at komme ud og tilbringe nogle hyggelige timer på vandet.     

Læs hele René Letvads artikel i Fiske Avisens marts-udgave. Køb den hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse