havorredfyn_kystfiskeri

Tysk bogforlag hædrer fynsk havørredprojekt

Havørred Fyns arbejde med vandløbsforbedring, og skabelsen af nye, naturlige havørredstammer samt udviklingen af lystfiskerturisme, får helt usædvanligt tysk bogforlags forfattere til at gå over grænsen, og hædre det fynske havørredprojekt


– Vi ser donationen, ikke blot som en anerkendelse af arbejdet med havørrederne, men også af vores miljøbevarende indsats, ikke mindst vandløbsrestaureringerne af de fynske å-løb.

Sekretariatsleder hos Havørred Fyn, Jan Hald Kjeldsen, kan sammen med de øvrige medarbejdere og mange interessenter i projektet glæder sig over endnu en international hæder – en hæder, der denne gang vækker ekstra glæde. Det skyldes at 50 havørredentusiaster, der alle er medforfattere til den tyske bog Mein 2.Bester Angelplatz an der dänischen Ostseeküste, enstemmigt har besluttet at skænke to euro pr. solgt eksemplar til ”Havørred Fyn.

– At det er lystfiskere selv, der af egen fri vilje skænker deres honorar til vores arbejde, gør os både glade og stolte. Det er en enorm påskønnelse at få fra udenlandske og danske lystfiskere selv, siger Jan Hald Kjeldsen.

Det er forlaget Die Rapsbande, der står bag udgivelsen af bogen, hvor de 50 fiskere beskriver deres sjoveste og mest eventyrlige oplevelser med ørredfiskeri langs de danske kyster.

– Vi går meget op i miljø, og besluttede sidste år at udgive en række bøger til støtte for miljøet. Vi lod forfatterne selv bestemme, hvad de ville støtte, og der var slet ingen uenighed om at den skulle gå til det fynske havørredprojekt. Det er virkelig en succeshistorie gennem godt 20 år rundt om i verden, og et arbejde, som både politikere og medarbejdere på Fyn kan være stolte over, siger Steffi Schroeter, der sammen med sin mand Udo Schroeter driver Die Rapsbande.

– Ikke blot sørger medarbejdere og de mange frivillige for årlige smolt-udsætninger, men gennem årerne har ”Havørred Fyn” også åbnet og forbedret 400 km fynske vandløb, og sikret nye, varige gydemuligheder i 25 åer. Det er imponerende, siger Steffi Schroeter.

Havørred Fyns styregruppe, der består af repræsentanter fra de ti fynske kommuner, der finansierer projektet, tager snarest stilling til, hvad pengene skal bruges til. Et er dog sikkert – det bliver et projekt, der kommer lystfiskerne til gode, understreger Jan Hald Kjeldsen.

Mein 2.Bester Angelplatz an der dänischen Ostseeküste er ikke oversat til dansk, men kan købes i en række udvalgte lystfiskerforretninger i Danmark, eller direkte hos forlaget www.der-angelfuehrer.de.  Og som nævnt støtter man Havørred Fyn og det fynske miljø med to euro, hvis man køber bogen, der udover en række stærkt underholdende historier, også er rigt illustreret.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse