find forsikring
find forsikring
brian-larsen-med-34kg-skre

Verdens vildeste stortorskefiskeri

Fra Sørøya er der kommet mange meldinger om giganttorsk dette forår. Mange danskere har været deroppe og prøvet kræfter med de norske stortorsk. Norway Guide Fishing med Hans Hagerup og guiden Brian Ahlers har afsluttet sæsonen 2012 på Sørøya, men der er ikke tvivl om, at de kommer tilbage næste år. Her er et par glimt fra fiskeriet og interessant info om skrei-torsken.



Ballerup Fiskemagasin på vildt torskefiskeri!
Ballerup Fiskemagasin har mange inkarnerede havfiskere blandt sine kunder, og en del af dem drømmer om stortorsk! Butikken tog derfor initiativ til en lille kundetur med Norway Guide Fishing til Breiviksbotn i april. Og de fandt det, de kom efter! Særligt én dag var fantastisk…

En hård nordvestlig kuling havde dagen før begrænset vores fiskeri til inderst i fjorden. Men her i starten af april stod skreien i de ydre dele af Breivikfjorden samt uden for fjorden. Heldigvis lægger vinden sig, og efter at have sovet længe står vi klar på kajen ved middagstid. Vejret i april er nogenlunde som marts måned i Danmark. Vi suser snart af sted med 22 knob foran de sneklædte fjelde. Ud mod pladserne med kæmpetorsk. NU skal der fiskes!

Den første plads yderst i fjorden gav ca. 20 målere på en times fiskeri. Kongefiskeri, men dog ingen gigantfisk endnu. Jeg ville derefter flytte ud mod en plads, som hedder Guldhullet, men halvvejs derude blev søen for grov. Søgte derefter mod et waypoint, jeg havde sat på vej ind, hvor jeg så nogle fine lodninger nogle dage tidligere. Ekkoloddet viser nu en stor stime torsk, og de står dejligt højt i vandet. Der er enkelte fisk, der svømmer alene øverst på billedet, det hele ser rigtigt godt ud.

Læs hele artiklen i maj-udgaven af Fiske Avisen, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse