_d859036

Hvorfor er fiskeri så fucking fantastisk?

Gourmetmad, godt med god vin, lidt fiskeri og en hel masse snak. Fredag 9. nov. 2018 Fra kl. 15.00 på Broholm Slot, Fyn.

Hvorfor er fiskeri så fucking fantastisk? Netop dette spørgsmål skal vi forsøge at svare på, eller i hvert fald blive lidt klogere på sammen i løbet af en filosofisk, unik og hyggelig aften på Broholm Slot, hvor alt står i lystfiskeriets tegn. Jeg har prøvet at sammensætte et lidt anderledes koncept med alt det jeg holder af: Der skal fiskes, spises, drikkes og diskuteres – men frem for alt hygges. Du kan nøjes med at deltage om aftenen – eller du kan få en lille udflugt og fisketur med overnatning ud af det.

Uanset om man er nybegynder, der lige er blevet suget ind i lystfiskeriets verden, eller om man har livslange erfaringer fra utallige fisketure bag sig, så deler vi lystfiskere noget helt særligt. Vi synes alle sammen, at lystfiskeri er fuldstændig, fucking fantastisk og har svært ved at forestille os et liv uden lystfiskeri.

Men hvad det, der er så ganske særligt ved lystfiskeri? Det har jeg brugt en hel del kræfter på at spekulere over, og denne aften vil jeg forsøge at tage styringen og lede os alle i en dybere søgen efter svaret på dette spørgsmål – alt imens vi bare hygger og nyder en masse dejlig mad sammen. Alle er velkomne, også børn, koner og kærester. Eller kom med dine fiskekammerater, mød nye ligesindede, og sammen kan vi forhåbentlig blive lidt klogere på lystfiskeriets mange facetter.
Måske får du også nogle nye indsigter, der kan hjælpe dig med at gøre de fremtidige fisketure endnu federe, eller om ikke andet bare nogle flere nye undskyldninger til at komme af sted!

Aftenen vil forløbe nogenlunde sådan her:
Kl. 15-17
Broholm slot åbner op for fiskeriet i deres voldgrave for dem der vil nå at svinge en fiskestang som indledning på aftenen. Jeg har taget alt mit yndlingsgeddegrej med til både flue og spin og står klar til at svare på spørgsmål og vi hygger, mens vi får en øl eller en kop bålkaffe. Denne første del er frivillig, om man vil deltage i. Kl. 17 starter vi for alvor på aftenens program. Jeg siger velkommen, byder på et glas lokal øl eller dejlig vin – og kridter banen op til aftenens store spørgsmål:

Hvorfor er fiskeri så fucking fantastisk?
Herefter sætter vi os til bords, hvor Kenneth Birler har sammensat en helt særlig menu i samarbejde med mig til aftens anledning. Ud over at være kok og forpagter på Broholm Slot er Kenneth selvfølgelig også selv lystfisker. Menuen har fokus på bæredygtighed, og mellem serveringerne kommer jeg med små oplæg, der sikkert kan sætte gang i samtalerne rundt omkring ved bordene.

Oplæggene inkluderer både fotos såvel som film og radioklip og nogle yderst personlige betragtninger fra mit eget liv. Vi skal både være drønseriøse, men også grine højlydt. Vi kommer bl.a. ind på de mange ting lystfiskeri kan give os:
En følelse af sejr og selvtillid. Et socialt fælleskab med fiskekammerater og en nærmeste. Den friskeste fisk der kan fås. En anledning til ro og fordybelse i sig selv og sine tanker. En kraftig forbindelse med planeten, naturen, miljøet og vores plads her i verden. Ja, der er nok af grunde til, hvorfor fiskeri er så fucking fantastisk – og disse skal vi udforske nærmere. Ingen tanker er for store og ingen perspektiver er for små denne aften.
Afslutningsvis går vi i slottets hovedbygning, hvor snakken kan fortsætte som folk lyster lige så længe de lyster. Baren er åben? For dem der ønsker at overnatte på Broholm slot, er der mulighed for det. Børn er også velkomne til arrangementet, og vinmenuen kan selvfølgelig Erstattes med øl eller saftmenu.

Lørdag morgen/formiddag er der frit fiskeri i voldgraven og på kysten indtil vi samles kl. 12 til en kop bålkaffe og min yndlingsfiskesnack – hjemmebagte kanelsnegle. Lørdagens aktiviteter er frivillige. Prisen for dette unikke arrangement er kr. 795,- og inkluderer: Fiskeri, en lokal i hånden eller bålkaffe. Endnu en lokal i hånden eller et glas vin. Tre fantastiske retter med tre spændende glas rigtig gode vine eller økosaft Kaffe og kanelsnegl lørdag er selvfølgelig også inkluderet.
Der er max plads til 60 deltagere.
Broholm Slot har 19 enkelt/dobbeltværelser og det gælder om at være hurtig, hvis du vil sikre dig et værelse.
Enkeltværelse kr. 695.- incl. Morgenmad
Dobbeltværelse kr. 1.200,- incl. Morgenmad

Tilmelding foregår ved at betale 795 til Borholm Slot via Mobilepay på 47505.
Har du ikke mulighed for at betale via MobilePay kan du kontakte Broholm på
40474167. Vi melder udsolgt når der er solgt 60 billetter.

Lidt om Gordon:
Gordon er kendt som radiovært på Fisketegn på Radio24syv samt tv-vært bl.a. fra programmer som Storrygeren og Nak & Æd på DR2, Fiskemissionen på DR Ultra og King Fishers på National Geographic Channel og har yderlige skabt sin egen succesfulde programserie på youtube: FISKEguiden.
Gordon har en bachelorgrad i Human Økologi og en kandidatgrad i Miljøbiologi og Kommunikation. Ud over arbejdet som tv- og radiovært har Gordon arbejdet som arrangør af fiskerejser og events samt været redaktør på et fiskeblad. Yderligere arbejder Gordon som konsulent for politikere, kommuner og turistråd og rådgiver om bæredygtigt lystfiskeri og lystfisketurisme. Gordon sidder bl.a. i bestyrelsen for Nationalpark Skjoldungernes Land, hvor han er formand for Nationalparkrådet og er meget involveret i indsatser for at sikre miljøet i Danmark.

 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse