helt frisk fisk kom helt bag på fanger

Var taget til Bramslev en formiddag for at prøve min nyeste anskaffelse af en to hånds flue stang. vinden stod i øst og det blæste friskt. vandstanden var omkring det normale der var en del løst tang i vandet og flere kadavere af døde børste orm sås i vandet, bølgerne var rimeligt store og det var svært at styre fluen i vinden. løsning jeg gik tilbage til bilen og fandt min spinnestang frem.

jeg riggede op med flydende bombarda med et forfang på ca 3 meter. agn valget faldt (som sædvanligt) på en gulp børsteorm farve camo str 10 cm. denne type agn virker for mig hele året i inderfjorden. hvor jeg ynder at fiske den laangsomt henover muslinge rev. Denne taktik virkede også den dag. jeg fangede hurtigt et par undermålere, og valgte derefter at skifte plads da jeg havde opdaget at der var en plads lidt længere nede af kysten hvor vinden ikke virkede helt så voldsom og den nye fluestang skulle jo testes, her var også fisk men de var mindre end på den første plads og efter en håbløs fight af en 20-22 cm ørred på en 12,5´klasse 8-9 to hånds stang der ikke flexede på noget tidspunkt blev jeg enig med mig selv om at nu var det tid til at tage hjem.’

jeg begyndte at gå hen imod bilen og da jeg næsten var ved bilen så jeg på spinnehjulet at der var lidt tang der havde listet sig op på spolen af hjulet så løsningen på det problem var et kast mere med spinnestangen, gulp ormen sad stadigvæk på krogen så det var bare at stille sig ned i vandkandten og kyle bombardaen så langt ud at jeg var sikkerpå at alt tang på spolen var frit.

jeg begyndte at spinne ind i langsomt tempo og holdt nogle stop for at rense linen, vinden trak lidt i det flydende bombarda men linen blev rengjort. da jeg manglede at spole ca 10 meter af linen ind sad der en børsteorms kadaver fast på linen stangen kom op under armen og jeg begyndte at trække ormekadaveret af med højre imens jeg holdt linen med venstre, da jeg trak i linen/ormen trak line retur, jeg tænkte det er nok vinden der trækker i flodet men da jeg trak igen kunne jeg mærke liv i den anden ende.

det blev starten på en kort hektisk fight fisken gik fri af vandet på under 50 cm vand og stak af ud i fjorden imens hjulets bremse hvinede og jeg greb efter stangen for at få ordentligt greb om håndtaget med den ene hånd og stramme fight bremsen lidt med den anden. jeg fik bragt udløbet til standsning og begyndte at trække fisken ind imod mig og kysten igen, det gik faktisk ret godt indtil fisken kom ind på samme afstand som da den huggede så stak den af igen, jeg tænkte det nok var en god nedgænger der havde fået lidt sul på kroppen af alle fjordens kutninger og børsteorm men må indrømme at jeg blev meget positivt overrasket da jeg fik fisken i land og kunne se der sad friske lus på undersiden af halen fisken var fuld fed og stål blank. jeg har de sidste 2 år fanget mere end 200 havørreder i den inderste del af fjorden men aldrig en med lus. fisken var uden tvivl ikke en nedgænger men en helt frisk fisk der lige var kommet ind i fjorden. ved obduktionen hjemme i køkkenvasken blev mavens indhold nøje analyseret og optalt til 16 børsteorm og resterne af en lille blank fisk der ikke var muligt at artsbestemme.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse