kæmpe laks

Kæmpe laks på næsten 8kg

En ung lystfiskers drøm er gået i opfyldelse i Hover Å

Man hører så tit om laksefangster i Skjern Å, Storåen, Varde Å og Karup Å med videre, men laks fanget i Hover Å ved Ringkøbing, hører til de mere sjældne. Men et pragt-eksemplar af en sølvglinsende kæmpe-laks på 7,8 kg og 93 centimeter lang, er netop landet herfra.

I Hover Å’s øvre løb, hvor bækkene Randbæk og Feldbæk løber sammen og bliver til Hover Å, er dette vandløb med sine underskårne brinker og vandranunkler et fint fiskevand, med gode slyng på åen og perfekte bundforhold helt ideelt til både ørred og laksefiskeri.

Og netop her i Hover Å mellem Muldbjerg og Hover, fiskede den kun 13 årige Emil Kamp fra Muldbjerg forleden med sin spinnerstang efter bækørred.

Corona-epidemien har givet ekstra mange timer ved Hover Å
Som en kærkommen sidegevinst til den ellers så forfærdelige Corona-krise, er Å-fiskeriet for den kun 13-årige vestjyske dreng, blevet det frirum der har fyldt mest, efter skolen har været lukket de sidste par måneder.

Med det hyppige fiskeri, har oplevelserne ved åen også været flere og større. Han fortæller til Fiskeavisen.dk, at han ikke har fisket som meget tidligere, som netop nu under krisen.

Specielt én dag, hvor han fiskede med en klassisk spinner, fik han hug, og efter en kort kamp fik Emil også laksen op på bredden, men et gevaldigt slag med halen, sendte laksen ud i åen igen, desværre uden snøre. Det var ikke en helt almindelig laks, der i størrelse og vægt ikke kunne sammenlignes med de mere almindelige ørreder Emil ofte har fanget ved åen. Selv efter et mere ihærdigt fiskeri resten af dagen, gav det ikke noget resultat. Men oplevelsen med fisken ude af vandet og oppe på bredden havde prentede sig ind i Emil’s hukommelse. Han ville ikke slippe chancen for at fange laksen igen, men trods en ihærdig og vedholdende indsat med et fiskeri flere dage i træk, lykkedes det ikke og laksen viste sig ikke igen.

Før den følgende søndag, hvor Emil igen havde sat Hover å stævne, samme sted ved åen hvor den efter en indsnævring udvider sig for igen med kraftig strøm og efter en bugtning, igen at snævre sig ind. Emil havde denne søndag skiftet til en tre’er spinner rød og gul Condom med kobberblad, der iøvrigt specielt er designet til både tværstrøm og nedstrømsfiskeri.

dreng laksPludselig var der bid og han var ikke i tvivl. Laksen gav hug igen.

Han beskriver selv meget levende overfor Fiskeavisen.dk, hans kamp med den store laks, der efter Emil’s eget udsagn var helt vild og ustyrlig. »Den tog bare linen af hjulet og jeg ved ikke, hvor lang tid der gik, måske mellem 5 til 7 minutter« fortæller han ivrigt videre, »Det var ret spændende, for fiskenettet duede ikke, men heldigvis havde jeg en fletline på hjulet, der har langt større brudstyrke end en almindelig nylonline, jeg tror det var derfor det lykkedes,« forklarer Emil, der også oplevede spændingen ekstra intens, for den var jo sluppet fra ham én gang tidligere. Så mens kampen stod på, hamrede pulsen bare afsted og med tilbageholdt åndedræt, kunne han til sidst trække den vildt kæmpende laks ind på bredden. Denne gang med sikker hånd, så laksen ikke igen smuttede ud i åen. Selvom den 13-årige lystfisker har fanget mange fisk, sin unge alder til trods, så kunne han ikke tilbageholde et jubelråb efter den vellykkede kamp med den sølvglinsende kæmpe.

Der var også noget at glæde sig over for den 13-årige lystfisker, der således kunne bryste sig af én sjælden fangst i Hover å, men også en pæn laks af slagsen, på hele 7,8 kg og en længde på 93 centimeter. En laks der iøvrigt indenfor de nærmeste par dage, med Emil og familien, tager turen til Hvide Sande, hvor den skal koldrøges og senere tilberedes til en særlig begivenhed.

Stort tillykke herfra Fiskeavisen.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse