Danskerne er helt pjattede med at spise laks og torsk, og det er ikke uden grund. Disse lækre fisk kan fanges i Danmark – der er endda sæson for torsken hele året rundt – så det har selvfølgelig også betydning, når danskerne vælger disse som favoritspise.
Derudover giver disse to slags fisk også mulighed for mange forskellige retter og måder at tilberede på, og det er også en kæmpe del af det, når det handler om delikat mad, som smager fantastisk. Med torsk og laks er det eksempelvis muligt at eksperimentere med tilberedningsmetoden, sous vide, og så findes der jo et hav af lækre opskrifter, hvor enten laks eller torsk agerer hovedperson.
Find lækre retter der får fiskens smag frem
Hvis man skal tilberede fisken, så alle de gode smage kommer frem, handler det først og fremmest at have et godt tag om fisken og en basal forståelse for madlavning.
Du kan finde rigtig mange opskrifter med laks og torsk, og det at du kan følge en simpel opskrift, er selvfølgelig vigtig for resultatet – men yderligere evner inden for madlavning kan også være gode at have, hvis din fiskeret med laks eller torsk skal være noget udover det sædvanlige.
Hvis du gerne vil få så meget smag som muligt ud af fisken, kan du også prøve den gamle konserveringsmetode, rimning, som er helt perfekt, hvis man gerne vil fremhæve de sarte og milde aromaer i fisken. Her skal man dog være opmærksom på, at forskellige typer fisk kræver forskellig smagstilsætning, altså enten sukker eller salt.
Sous vide som tilberedningsmåde
En anden måde at tilberede torsken eller laksen på er med tilberedningsmetoden, sous vide. Konceptet med sous vide er, at man vakuumpakker råvaren og lader den tilberede ved en konstant, lav temperatur i lang tid. Dette sikrer blandt andet, at fisken opnår samme temperatur fra inderste til yderste fiber, og så holder vakuumpakken også på alt saften.
Du kan se mere om tilberedning af sous vide torsk her og opdage med egen erfaring, hvordan denne måde at tilberede fisken på, kan gøre retten så meget bedre.