find forsikring
lakseregler_artikelteaser

De nye lakseregler

På den ene side må man unægtelig glæde sig over mængden af laksefangster. På den anden side står man med en fornemmelse af, at det hele var for hurtigt overstået. Specielt ved Skjern Å, hvor festen kun varede en uge.

Fiske Avisen har spurgt nogle af dem, som har haft indflydelse på beslutningen og udformningen af reglerne, samt dem, som er erhvervsmæssigt påvirket og lystfiskerne samt deres foreninger og organisationer om deres oplevelse og mening.

Skjern Å – et anslag mod vestjysk moral
Inge-Lise fra Borris lever af laksen. Hun disponerer over 55 sengepladser til udlejning i området omkring Skjern Å ved Borris. Hun glæder sig selvfølgelig også over de gode fangster, som er en god reklame for laksefiskeriet og dermed også tiltrækker turister. Hun havde i forvejen alle pladser booket fra 1. april og måtte derfor acceptere, at intet laksefiskeri betød ingen lejere – og ingen kompensation. Lejerne, som havde planlagt at fange forårslaks og lang tid i forvejen havde planlagt deres lakseferie, havde heller ikke mulighed for at flytte fiskeferien, for hele foråret var belagt.

Læs hele Poul Skovbjerg Jeppesens artikel i Fiske Avisens juni-udgave, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller som abonnement her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse