guider_nejtak

DEBAT: FOR ELLER IMOD PROFESSIONELLE GUIDER?

DEBAT: FOR ELLER IMOD PROFESSIONEL GUIDNING?

De seneste uger har været præget af en heftig og til tider ophedet debat om brugen og adgangen for professionelle og betalte guider ved de danske åer – i fokus har Karup Å, Skjern Å og senest Storåen været, hvor HOF i sidstnævnte netop har vedtaget et forbud med proffesionelle guider.
Men er det overhovedet et problem, at nogen tager sig betalt for, at guide turister og hvem der ellers måtte have lyst og råd, rundt ved vores åer? Er det et udtryk griskhed eller blot en lyst til at hjælpe medfiskere ved et nyt vand og måske skabe et nyt grundlag for flere indtægter i foreningerne? Eller er det rent faktisk snylteri på det frivillige foreningsarbejde, som ofte få kræfter lægger i vandløbsarbejde og restaurering?

Er frygten for “kø-fiskeri” overhovet reel og kan fiskepresset ikke blot reguleres af de enkelte foreninger via deres dagkortsalg – måske endda deciderede guidedagkort?

Og hvem har egentlig mest ret til at fange den fisk, der blandet andet er et resultat af en lodsejeres vand, frivilliges kræfter og offentlige midler?

Byd ind i en konstruktiv debat – og hold en sober tone!

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse