find forsikring
koege_aa

Det vrimler med fisk og børn i Køge Å

Masser af spænding og action
Der vil være herlige fotomuligheder, når 8. klasse fra Ellemarkskolen trækker i røjserne for at undersøge smådyrslivet i Køge Å og tilbereder friskfanget ør-red på grill til frokosten.
Der vil være spænding for alle, når fiskebestande undersøges med elektro-fiskeri, og action når skoleeleverne smider 2000 kg grus i åen, så ørrederne får et sted at lægge deres æg.

Væsentlige miljøforbedringer
Forbedringer af fiskenes levesteder har vist sig at være meget effektfuldt, når man ønsker at genskabe naturlige bestande. Ofte er det simple forhold, som at sikre adgang til egnede gyde- og opvækstomåder, der er den eneste optimale løsning, når man vil bevare bestande.
Ved at forbedre levebetingelserne for fiskene vokser fiskebestandene sig ofte større. Ved at restaurere vandløb, genskaber man de gyde- og opvækstområder, som er gået tabt ved en hårdhændet behandling af Danmarks 64.000 km vandløb.

Mange bække små …
Arrangementet er et samarbejde mellem Fiskeridirektoratet, DTU Aqua, Køge Sportsfiskerforening og Danmarks Sportsfiskerforbund. Formålet med arrangementet er at udbrede offentlighedens kendskab til dyrelivet i vand-løbene – og samtidig vise, hvad myndigheder og sportsfiskere i samarbejde gør for at sikre, at de danske vandløb ikke ligger hen som døde kanaler, men derimod huser en sand vrimmel af liv.

Tid og sted:
Tirsdag den 18. maj kl. 10.00 ved Køge Å på Gammel Kjøgegaards arealer, Gl. Kjøgegaard 9, 4600 Køge
Kort over stedet:
http://map.krak.dk/m/plC8i

Yderligere oplysninger:
Kontakt Finn Sivebæk, DTU Aqua, fs@aqua.dtu.dk, mobil 21 79 21 95
Kaare M. Ebert, Danmarks Sportsfiskerforbund, mobil 40 97 14 92

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse