nikolaj_martins_visitkort_fiskeguide

En aften i guidernes tegn – med fokus på Møn

Fishing Zealand har sat fokus på mulighederne for guidet fiskeri i Danmark og har uddannet og certificeret otte fiskeguider. Det har ROLK (Roskilde og Omegns Lystfiskerklub) sammen med Fiske Avisens sat fokus på, med en guidet tur til Møn efter havørreder og gedder. Tirsdag aften havde ROLF inviteret guiderne Ken Sørensen og Nikolaj Martins til at fortælle om mulighederne og Uffe Clemmensen fortæller her lidt om aftenen.



Ken Sørensen og Nikolaj Martins har netop begge gennemgået Fishing Zealand´s guideuddannelse. Til deres foredrag havde de taget det ”tunge skyts” med til Roskilde.

Ken fortalte om hvor og hvordan man skulle fiske havørreder. Med super flotte billeder og med oversigt på sø/landkort viste han de bedste pladser ved Møn. Ken’s store erfaring var super inspirerende og budskabet om at man skulle bruge let grej og ikke skulle slæbe en masse store fisketasker fyldt med udstyr med ned til vandet, var nok lidt overraskende for de fleste. Jeg tror at de fleste allerede overvejede at køre til Møn dagen efter, det var et indlæg som gav blod på tanden til forårsfiskeri efter havørreder.

Nikolaj har en passion, som han har svært ved at skjule. Her er en mand som er dybt fascineret af gedden, den måde den lever på, måden den tager agnet på, osv. Nikolaj kom med et meget stærkt budskab til alle om at beskytte brakvandsgedden, hvis bestand heldigvis er i fremgang. Vi blev alle fanget ind i hans fortællinger som blev afleveret med et ”brusende” kropssprog, hvis man ikke var til gedder, så vil jeg påstå at det blev man, for man var helt solgt.

Efter foredraget tog begge sig god tid til at vise grej og give tips, så klokken var mange inden lyset kunne slukkes.

Se programmet til ROLK og Fiske Avisens tur til Møn HER!

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse