marcus_kragh_brasen_6_85kg

Specimenportrættet – Marcus Krag

Lasse og Jeppe Højrup har taget en snak med vinderen af Sport Dres Specimen Cup i 2011 og 2013 om hans fantastiske resultater, fiskeinteressen, som blev til en levevej, og hans forsøg på at redde en naturperle.



Stævnemøde i Vanløse
Vi befinder os i Vanløse en aften midt i december. Marcus Krag har lige gjort sin entre i Jeppes lejlighed, og snart efter er vi i gang med den sædvanlige fiskesnak, bænket rundt om bordet med elkedlen og kaffekopper. Marcus har taget øl med, og det er ganske fortjent, at han får lov til at smage sejrens sødme.

To dage tidligere ringede vi ham op og kunne afsløre, at han var vinder af Sport Dres Specimen Cup 2013. En ganske imponerende bedrift, da Marcus har formået at præstere på topniveau i cuppen over en årrække. Dette er også hovedårsagen til, at vi har inviteret til en mere dybtgående samtale end den sædvanlige håndfuld spørgsmål, vi normalt stiller cupvinderne.

Efter vores mening er Marcus en af de mest konstante specimenfiskere på den danske scene i øjeblikket, hvor han gang på gang formår at levere flotte resultater. Derfor har vi sat os for at spørge lidt dybere ind til, hvad der har ført til, at han har udviklet så store evner for at fange store fisk, og hvad drivkraften bag de utallige ture er.

Barndom i Ballerup
Som dreng voksede Marcus op i Ballerup. Et forholdsvist ”farligt” område, hvis man har tendens til at udvikle fiskefeber, grundet de mange små og store søer i nærheden. Fiskebacillen havde dog allerede ramt familien Krag, idet hans far var flittig lystfisker, og det kom hurtigt til at ”gå ud over” Marcus, der blev taget med på ture. Sammenholdt med flere fisketure sammen med to fætre og en anden dreng, der boede på samme vej, var det mere end rigeligt til at holde fiskelysten stimuleret de første par år. Denne periode beskriver han selv som ”de gode gamle dage i Møllemosen”, hvor han gjorde sig de første mange erfaringer med lystfiskeriet.

Interessen blev vedligeholdt, og omkring slutningen af folkeskolen begyndte fokusset at rette sig mere mod specifikke arter. Marcus begyndte at fiske målrettet efter karusser og sudere og gjorde sig her nogle erfaringer omkring medefiskeriet, som han har haft gavn af lige siden. Forståelsen af, hvordan man fisker en let tilgang under de rette forhold, forskellige fodringstaktikker og fiskenes trækruter, har været vigtige ingredienser i opskriften på Marcus’ succes.

Han betegner også selv sin medefiskerbaggrund som en klar fordel, fordi han føler, at der er flere våben at vælge imellem. Han har i perioder fisket meget medefiskeri og i andre perioder dyrket meget karpefiskeri, og derfor ved han efterhånden per intuition, hvornår det kan betale sig at fiske med hvilke metoder.

Karperne faldt han pladask for. Efter at have snuset lidt til karpelitteratur og anskaffet sig nogle start-tackler lykkedes det relativt hurtigt at lande en 6-kilos skælkarpe. Og siden da har han altid haft et specielt forhold til karpefiskeriet.

Inspirationen hentede han fra koryfæet, Jens Ploug Hansen, men også Jens Bursells skelsættende bøger omkring karpefiskeri gjorde stort indtryk. At kunne overnatte ved vandene gav nogle helt nye muligheder, og derfor begyndte han at dyrke denne form for fiskeri. Udendørs overnatning er dog i starten en lidt speciel disciplin, som man lige skal vænne sig til, og det erfarede Marcus også. Efter et par forsøg var rutinerne på plads, og derefter er det jævnligt blevet til overnatninger ved vandene.

Læs hele portrættet af Marcus Krag i Fiske Avisens februar-nummer, der kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse