forside_februar_2012

Februar-avisen på gaden

Sjællandske å-premierer
I fremgang allerede på premieredagen…
Efter den milde vinter var der store forventninger til premieren i de sjællandske åer. Nogle steder blev de indfriet, mens andre skuffede fælt. Den store mængde nedbør på det seneste burde give optimale betingelser, og temperaturerne taget i betragtning skulle det give bonus til de mange forventningsfulde medlemmer i de sjællandske foreninger, som var sat stævne denne dag ved åerne.

Søren Danboe Poulsen beretter om premiererne ved de sjællandske åer.

Vinterfiskeri i Mariager Fjord
Den bliver kaldt Danmarks smukkeste fjord, og når dertil kommer, at den rummer en fornem bestand af havørreder, som er tilgængelig fra masser af fiskepladser både til lands og til vands, så er den fra et lystfiskersynspunkt meget tiltrækkende.    

Fiske Avisen bringer en oversigt over de bedste vinterplads i Mariager Fjord.             

Fiskedagbog fra Østgrønland
Næsten lige hjemkommet fra de spanske lakseelve sidder jeg atter i en flyvemaskine. Denne gang er det i en Icelandair på vej til Reykjavik. Jeg skal nu ikke opholde mig ret længe på Island, idet målet for turen er Østgrønland. Jeg har booket en tur hos Travellodge og ved, at jeg har to medfiskere, men kender ikke deres navne.

I sommer drog PEDRO på havfiskeri i Østgrønland. Du får hele historien i Fiske Avisen.

Himmerlands Perler
Lyset er på vej tilbage, og forventninger til vandløbenes fiskevelsignelser stiger i takt hermed. Nogle har allerede taget hul på fornøjelserne ved det traditionelle premierefiskeri den 16. januar, men de fleste har valgt at vente til 1. marts.

Poul Skovbjerg Jeppesen skriver om seneste nyt ved de himmerlandske åer.
Den moderne Rapala-flue
Rapala-fluen fra midten af halvfemserne fanger lige så mange fisk i dag, som den gjorde den gang. Men at udsætte fluen for de moderne materialer, gør den så absolut mere attraktiv end den gamle model. Udviklingen via materialer fra for eksempel Future Fly, og dermed en udvikling fra ”krog til rør”, gør fluen langt mere anvendelig i såvel vandløb med havørreder som med laks – eller begge dele.

Finn Nielsen giver dig historien bag samt bindevejledning til Rapala-fluen.

Den tropiske Polarreje
Tanken bag ”Den tropiske Polarreje” var at skabe en bonefishflue, som rent faktisk lignede en reje i forhold til mange af de klassiske bonefishfluer. Fluen tog sin form, og inden turen gik mod Jardines de la Reina, bar æsken da også et vist præg af forventningerne til fluen. Efter et par dages fiskeri under den cubanske sol stod det klart, at de cubanske bones var næsten lige så vilde med rejen, som min guide og jeg selv var. Efterfølgende var det oplagt at finde plads til den i den hjemlige kystboks til de danske ørreder.

Fiske Avisens flyfreak, Marc Skovby, giver dig opskriften på fluen i dette nummer.

Vild, vildere, PANAMA!
Midt i januar midt om natten drog fem danskere og en svensk fisker vestpå med Panamas stillehavskyst som mål. Drømmen var masser af store fisk, ømme arme og overfladebrankning af kroppen.

PEDRO var i sidste halvdel af januar i Panama med Getaway Tours. Her er en dugfrisk beretning om det vildeste fiskeri.
 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse