gulptip_juli

Månedens Gulp-tip: Aborre og sandart med jigg og dropshot

Sommeren er over os, og aborre og sandart er ved at komme i god form efter den overståede leg. Begge fisk er fortrinlige sportsfisk og en delikatesse på middagsbordet. Når man så oven i købet kan fiske dem i dejligt dansk sommervejr, så kan det næsten ikke være bedre.

Aborren hugger ofte villigt og næsten på alt, mens sandarten er mere lunefuld og ”kræsen”. Men aborren kan også være mere besværlig og næsten umulig at lokke til biddet, medmindre der kæles lidt for detaljerne.
Enten kan man vælge at fiske fra båd og dyrke det vertikale fiskeri, eller også kan man fiske fra land. Uanset hvilken type, man vælger, så er man godt udrustet med en Gulp Minnow i enten 3” eller 4” eller eventuelt en 3” Minnow Grub, som med sin duft og lokkende hale kan narre enhver aborre til at hugge.

Et dropshot rig består af et lille let lod på omkring 4-10 g og en str. 2 widegabe specimen krog eller endnu bedre en str. 1 eller 2 OFFSET- eller STANDOUT-krog.

Det er ganske enkelt at binde rigget. Tag en god meter 0,24 mm fluorocarbon og bind din enkeltkrog på linen med en palomar knude, således at krogspidsen kommer til at vende opad. Lad så meget line være i overskud, at der er ca. 15-20 cm line, som loddet kan bindes i. Den øvrige del bindes sammen med hovedlinen, som helst skal være en tynd superline som f.eks. Nanofil, Fireline, Whiplash Pro eller Spiderwire.

Teknikken er nu at kaste ud og lade rigget dumpe til bunden og kun foretage ganske små bevægelser med stangspidsen. Nu vil agnen bevæge sig i små hop og ”svæve” i vandet, hvilket rovfiskene ikke kan modstå. Til aborrer må man godt tilføje en del sitren med stangtoppen, mens sandarterne helst ikke skal have for megen bevægelse.

Er bunden blød, eller er der megen grøde, skal man blot øge afstanden mellem krog og lod, så agnen bevæger sig lige over grøden. Jigs skal fiskes mere aktivt end dropshot, men der skal dog være mindre pauser, hvor agnen blot ligger stille på bunden. Et super spændende og intenst fiskeri, der kan være overmåde effektivt.

Husk at tilmelde dine Gulp-fangster til Fiske Avisens Gulp-konkurrence, hvor du kan vindere lækre præmier fra PureFishing.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse