find forsikring
halibut_132cm_pierrehallin_antitwistrig_low

Stor dag på Storskalltaren

Hos Nordic Sea Anglings lejr på Sørøya i Norge er et af de hotteste områder "Storskalltaren". Området er et plateau, placeret i det åbne hav. Der er ingen læ mod vind og bølger, og derfor kan turene af sikkerhedsmæssige årsager kun udføres af flere fartøjer, der sejler sammen og kun når vejret tillader det.


Den seneste tur på ”Storskalltaren”  blev en af de dage, der vil blive husket i lang tid, fortæller lejrmanager og fiskeguide Johan Mikkelsen. Turen gav flere store torsk op til 20 kilo, sej op til 11 kilo, men det var helleflynderfiskeriet, der var helt i særklasse.

Normalt er fiskeriet efter helleflynder et spørgsmål om tålmodighed og engagement, men denne dag var de store fladfisk virkelig aktive. Alle både fangede helleflyndere, og udover flyndernee under 125 cm blev der taget mindst 10 flyndere i klassen 125 cm op til 167 cm (ca. 25 til 67 kg). Hovedparten af fiskene blev genudsat efter en hurtig fotosession.

Dagens mest effektive metode var fiskeri på småsejer agnet op på Magic Minnows helleflynder Anti Twist Rig. Det blev fisket fra drivende båd med 1-1,5 knob og selv fiskereiet foregik ved spinne ind, så rigget kom op fra bunden til de frie vandmasser og for derefter at blive sænket ned igen.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse