find forsikring
marco_nielsen_svaerfish

Mit livs fedeste fisketur

At komme på en big game tur er noget, der skal opleves. Jeg startede med at fiske big game i 2008, hvor jeg var mate på Cap Verde under kaptajn Zak Conde, som må siges at være en af de bedste læremestre, der findes, og måske en af de skrappeste i flere henseender.
Jeg kan især takke Thomas Pedersen og Søren Jensen for at have fået mine drømme til at gå i opfyldelse.

La Gomera den 29. juni til 13. juli 2012
Starten på en to ugers fed oplevelse kan eksempelvis være at tage ud at fiske på Atlanterhavet med tre fantastiske mennesker som Gorm Siger, Bjarne Staal og kaptajn Søren Jensen. Den fantastiske stemning manglede ikke, selvom vi nu havde fisket i nogle dage uden fangst. Vi havde fire marlins oppe, hvor kun en huggede. Det var til gengæld en kæmpestor fisk, som tog næsten al linen på 130 lbs-hjulet og derefter begyndte at springe som besat. Derved mistede Gorm krogholdet. Desværre lykkedes det ikke Gorm og Bjarne at fange noget. Jeg glæder mig allerede til at se dem næste år – hvis ikke før.

Vi havde en off dag, som vi brugte på at gøre båden klar til nogle af Thomas’ venner, som kom fra Finland. Det var tre unge gutter, som var kommet for at få en oplevelse. Og jeg skal love for, at det fik de! De skulle fiske fire dage, og det blev fire fantastiske dage. Første dag en wahoo på 22,5 kg. Dagen efter to blue marlins på 300 og 600 pund. Den sidste strike, vi havde med marlins, var med fire strikes på samme tid. To af dem mistede krogholdet efter kort tid, men der var stadig to tilbage, som gik i hver sin retning. Derfor blev vi nødt til at satse på den største og cutte linen til den anden på stand-up stangen.

Ud over det havde vi en strike tidligere på dagen, som ikke var kroget ordentligt. Desuden har jeg fanget min første blue marlin som kaptajn på båden, fantastisk, og holdt marlin på lederen! Jeg kan love jer, at det giver et godt adrenalinkick! Det, der lige satte prikken over i’et, var, at vi dagen efter fangede en blue marlin mere på 550 pund!

Læs hele artiklen i Fiske Avisens januar-udgave.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse