rivertweed_laksefangst

Skotske River Tweed

Floden Tweed i Skotland er en af de mest betydningsfulde laksefloder i verden med enorme fangster. PEDRO har fisket der i over 20 år og giver her sin version om denne fantastiske lakseflod og især det berømte efterårsfiskeri.

En af verdens største
Floden Tweed er på mange måder en af verdens største laksefloder. Det gælder både hvad angår længden og antallet af landet laks. Med sine 160 km smukke slyngninger og laksefangster på over 10.000 laks om året er den simpelthen outstanding. Der fanges mere her end i de bedste russiske laksefloder, men sæsonen er også betragtelig længere. Dog er stangtrykket meget lavere, end man umiddelbart skulle tro.

Forårsfiskeriet trækker et begrænset antal fiskere til, og hen over sommeren ligger Tweed ret øde hen, måske bortset fra et par ivrige ørredfiskere. Det er især om efteråret, at laksefiskere begiver sig mod Tweed for at opleve et enestående fiskeri i smukke farverige omgivelser. Der er naturligvis farvede laks i floden, som kom op tidligere på sæsonen, men der svømmer stadig flotte, nystegne efterårslaks i det pureste sterlingsølv op langt hen på efteråret.

Tweed er ikke skotsk overalt. På de sidste 6 km løber den i England, og oven for er 25 km engelsk på sydsiden og skotsk på nordsiden. Længere oppe er den skotsk på begge sider. Der er flere betydelige tilløb eller bifloder til Tweed, nemlig Teviot ved Kelso og Ettrick længere oppe. De er begge gode laksefloder i perioder, når der er tilstrækkelig vandføring.

Der er meget idyllisk langs Tweed og en fantastisk natur. Jeg holder virkeligt meget af Skotland fra syd til nord og fra øst til vest. Men der er noget dragende over landskabet ved Tweed. Et smukt, blidt bølgende landskab med grønne løv – og nåletræsskove og masser af dyreliv. Det er mere intimt og mere frodigt end nordpå. Men også menneskets værker langs floden er noget af et syn. Smukke gamle stenbroer og hyggelige små byer med herlige små hoteller og pubber. Der er en rolig tilbagelænet stemning. Tiden går simpelthen langsommere her.

Læs hele PEDROS artikel i decemberudgaven af Fiske Avisen, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse