jens_otto_svenningsen_gudenaaen2011

Tusindvis af små laks slippes løs i Gudenåen

Fredag den 13. april udsættes 5.000 laksesmolt i Gudenåen af Danmarks Center for Vildlaks og turistchef Anne-Mette Knattrup. Det sker fra Justesens Plæne og markerer, at der i denne tid udsættes et stort antal laksesmolt – altså lakseyngel – i åen.

Ved samme lejlighed overrækker Anne-Mette Knattrup også præmien i den konkurrence, som Randers Kommune har arrangeret om den største laks fanget i Gudenåen i 2011 på mede-, spinde- eller fluestang på strækningen fra Randers Bro til Tangeværket.

Mange laks vender tilbage
Der bliver udsat laks i Gudenåen hvert år for at fastholde Gudenåen som et af Europas bedste lystfiskervande. Mange af laksene vender senere tilbage og bliver fanget som store og velvoksne.

Sidste år blev der således fanget flere end 1000 store laks, adskillige af dem vejede over 10 kilo, og netop chancen for at få en af de store krabater på krogen tiltrækker både danske og udenlandske lystfiskere i stort tal til Gudenåen. Fangsttal for i år viser at der allerede er fanget mange fine fisk.

Største laks på 18,1 kilo
Den største laks i 2011 blev landet af Jens Otto Svenningsen fra Ebeltoft. Laksen vejede 18,1 kilo, målte 120 centimeter. Den vejede dermed næsten det samme som det stenrelief som Jens Otto Svenningsen nu bliver hædret med. Den store laks blev fanget sidste år på denne tid.

Præmien i konkurrencen består af et stenrelief af en fisk lavet af kunstneren Henrik Wessel Fyhn. Vinderen og fisken portrætteres også i et lille hæfte, som vedkommende får. Se mere om Henrik Wessel Fyhn på www.wesselsatelier.dk

 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse