find forsikring
find forsikring

Overvejet dykning? 5 stykker udstyr du kunne have brug for

Vil du gerne begynde og dykke lidt ved stranden eller måske fra din båd? Er du tvivl om hvilket udstyr der det mest nødvendige at investere i? Så er du havnet det rette sted. Læs med nedenfor, hvor vi vil guide dig igennem det forskellige dykkerudstyr. Dykkerudstyr er designet til at give komfort og god oplevelse under vandet. 


Våddragt og tørdragt: 

Dykkerdragten fås både som våd- og tørdragt, og i mange forskellige tykkelser og kvalitet. Dragtens primære formål er at holde dig varm og beskytte dig mod solens stråler. En våddragt er lavet af materialet neopren, hvor vandet kan trænge ind under dragten, hvor det så bliver varmet op af din kropsvarme, og derigennem holder din krop varm i vandet.

En tørdragt bruges ofte om vinteren, da den er med til at holde dig tør i vandet. Her har man brug for en inderdragt, som isolere, så du kan holde varmen når du dykker. Våddragten benyttes af rigtig mange danske dykkere, hovedsageligt af den årsag at den er behagelig at have på, og så er den i mange tilfælde og billigere en tørdragten.

Uanset hvad skal du dog have i mente at du skal passe på med at købe det billigste. Hvis dragten er alt for tynd, kan den hurtigt gå i stykker, hvis du rammer nogle skarpe genstande i vandet. Er du nybegynder, vil det anbefales at købe en 5 mm. dragt hvis du vil dykke herhjemme i Danmark. 

 

Dykkermaske og snorkel 

Masken er naturligvis ret afgørende for din oplevelse under vandet. I princippet kunne du sagtens dykke uden maske, og man lærer det også på et dykkerkursus, men man kan absolut ingenting se ! uden maske. Når du skal købe en maske, skal du først og fremmest kigge efter pasformen. Masken skal slutte helt tæt om dit ansigt, så der ikke komme vand ind i masken, som kan genere dig. Der findes et hav af forskellige maske i forskellige designs, så find en dykkermaske der passer til dit netop din ansigtsform.

 

Du kender helt sikkert til snorklen. Den bruges til at trække vejret igennem, når du ligger i overfladen og snorkler, og derfor forbinder mange snorklen med et unødvendigt udstyr til dykning. Det kan umiddelbart godt virke fjollet at medbringe en snorkel når du har en flaske med luft og mundstykke. Men i mange tilfælde kan du komme ud for at skulle svømme langt i overfladen, både før og efter dit dyk. Du kan dermed spare en masse ilt ved brug af en snorkel, i stedet for din ilt-flaske. Det er en rigtig god investering! 

 

Svømmefødder/ finner
Svømmefødder/finner er uundværlige som dykker. Uden et par svømmefødder når du ikke særligt langt i vandet, før det bliver for hårdt for dine ben og du må give op. Til dykning kan man vælge mellem fuldfodsfinner og hælremsfinner. Fuldfodsfinner er til brug med bare tæer, eller en tynd neoprensok, og til varmtvands dykning. Hælremsfinner derimod bruges sammen med støvler og spændes ind efter behov – og er nødvendige til dykning i Danmark eller andre steder med koldt eller tempereret vand. 


Afrunding 

Tak fordi du læste med. Vi håber du er blevet klogere på noget af det udstyr der er med til at sikre den gode oplevelse under vand. Der findes meget andet udstyr, men vi har blot beskrevet noget af det udstyr, vi finder vigtigt for dig. God fornøjelse i dybet.

 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse