find forsikring
waders

Kom i gang med havfiskeri: Her er det, du skal bruge – fra waders til gode råd

Indeholder reklamelink

Går du med en lille drøm i maven om at begynde at fiske? Uanset om du aldrig har prøvet at fiske før, eller du har lidt erfaring med at lystfiske, er der forskel på det udstyr, du skal bruge. Det kommer nemlig an på, hvilken type fiskeri du gerne vil dyrke.

Er du mest til hyggen ved put-and-take, har du ikke ligefrem brug for et par waders. Bor du tæt på kysten, er det dog oplagt at investere i waders til havfiskeri – og sådan fortsætter det.

Overvejer at du tage hul på havfiskeri? Så er du landet det helt rette sted. Her guider vi dig nemlig til, hvordan du kommer bedst i gang med havfiskeri. 

Start med at få styr på udstyret

Vi kommer ikke uden om, at fiskeri er en rigtig grej-sport. Og vi kommer heller ikke uden om, at du skal have nogle penge op ad lommen, før du kan trække din første fisk op ad havet.

Du behøver dog ikke at købe de dyreste af det dyreste til at starte med, hverken når det kommer til waders eller fiskestang. Og du kan altid udvide din samling af grej løbende – fiskeri er nemlig en sport, du hurtigt kan købe dig fattig af.

Så, hvor skal du starte?

Her er det udstyr, du skal bruge for at komme i gang med havfiskeri:

  • Du kommer langt med et almindeligt sæt af stang, hjul, line og agn/krog – start med billige løsninger, du kan altid opgradere senere.
  • Waders – medmindre du regner med at kunne kaste rigtig langt fra kysten, skal der et par waders til.
  • Fangstnet – et smart fangstnet bliver du glad for, uanset om du fisker til havs eller ej.
  • Hvis du gerne vil fiske efter havørred (det er typisk det, du går efter som kystfisker), skal du have fat i kystblink eller levende agn såsom børsteorm.
  • Endegrej (spinner, blink, wobler).
  • Fiskekniv – hvis du får fat i en fisk, bliver du rigtig glad for at have en god kniv med.
  • Ekstra line – det er rigtig ærgerligt, hvis linen knækker så langt nede, at du ikke har nok til at fiske videre, så ekstra line er altid en god idé.

Der er forskel på eksempelvis kyst- og havfiskeri. Du kan nemt selv fiske fra kysten iført et par waders, men vil du længere ud, skal der en båd eller jolle til.

Den bedste teknik til begynderen og de regler, du skal kende

Hvis du gerne vil gå på opdagelse i alt det, havet har at tilbyde, er det oplagt at iføre sig et par waders og søge til nærmeste kyst. Vi har heldigvis masser af kyststrækning i Danmark, og det betyder, at det er oplagt at starte med at fiske efter ørred. Det kan du gøre fra kysten, og det eneste, det kræver, er:

  • At du har styr på reglerne – hvornår der er fredningsperioder, hvornår du skal sætte fisken ud igen og så videre.
  • Et gyldigt fisketegn.
  • En spinner (det er det nemmeste, hvis du er nybegynder).

God fangst!

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse