find forsikring

Fang din egen nytårstorsk

Indeholder reklamelink

Drømmer du om at fange din egen nytårstorsk? Så er det en rigtig god idé at planlægge allerede nu, så du kan satse rigtigt mellem jul og nytår. Der er nemlig masser af muligheder i de danske farvande for at fange fisk uanset årstiden. Og torsk er en god fisk at fange om vinteren, så det er perfekt at tage sine vaders på, udstyret med og komme ud til kysterne, hvor torsken er til at tale med. 

Har du planer for nytårsaften endnu? Så kan det være, du skal til at overveje, om du skal have fisk eller fondue. For ville det ikke være skønt, hvis du kunne imponere dine venner og bekendte med friskfanget torsk nytårsaften? Det tror, jeg de fleste ville sætte pris på. Og ingen siger, du behøver lave torsk på den norske måde. Der findes masser af opskrifter, du kan give dig i kast med, så du kan tilbyde dine nytårsgæster en kulinarisk oplevelse, de sent vil glemme. 

Her kan du fange din torsk

Området omkring Øresund har i mange år været kendte for deres torsk. Derfor kan op langs kysten hele vejen til Helsingør finde et godt sted at stå i sine vaders ved kysten, hvor man kan kaste snøren ud. Det er også muligt at leje sig ind på en båd sammen med andre, for på den måde er der nemlig muligheder for at fange mere. Jo længere ud du kan komme jo bedre. Hvis du har din egen båd, så er det endda endnu bedre. 

Du kan fange torsk i Kattegat, Skagerrak og Limfjorden også, hvis du holder til i Jylland. Torsk er særdeles velegnet at fange fra kysten eller en mole også. Tjek molerne ud i havnebyerne nær dig, og se om ikke du kan få en torsk på krogen inden nytår. 

Ceviche af friskfanget torsk

Nogle elsker kogt torsk, og så er der andre, der ikke kan fordrage lugten. Hvis du hører til sidstnævnte, kunne du overveje at friske torsken op som en ceviche. Du bader torskestykkerne i lime, chili, salt og hvidløg, krydrer eventuelt med rødløg og koriander, og så lader du den trække så længe, du føler for. 

Med ceviche skal du være opmærksom på, at det er bedst at fryse fisken ned først for at få bugt med eventuelle parasitter. På den måde er der minimal sundhedsrisiko, når du har med rå fisk at gøre. Men gør du det rigtigt og på din egen måde, har du en lækker, forfriskende delikatesse, som passer perfekt til nytårsmiddagen. Den er let, syrlig og krydret, hvilket gør den perfekt oven på de tunge juledage. 

Hvis du ikke får noget på krogen i år, så kan det være, du skal prøve lykken et andet sted. Lige nu er der gode roulette odds, og det betyder, at du kan fange den store gevinst, hvis du kaster dig ud i et spil online roulette. Tænk, hvis du vandt den store gevinst. 2021 kan vist kun blive et heldigere år end 2020. 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse