Sådan bliver du en ihærdig fluefisker

Indeholder reklamelink

Fluefiskeri er for alle, men det er dog lidt mere teknisk at komme i gang med end hvis du sammenligner med almindeligt spinnefiskeri eller medefiskeri, hvor du benytter en klassisk fiskestang. Fluefiskeri er dog en spændende og ikke mindst adrenalinrig type af fiskeri, hvorfor at mange også efter nogle år med spinnestangen udforsker dette spændende fiskeri. Men hvordan kommer man i gang med fluefiskeri? Er der noget, som kan hjælpe dig længere i processen? Vi tager i denne artikel et kig på nogle af de ting, som du kan gøre som ny fluefisker. 

Udstyret er selvsagt en følge – det skal spille

At have det rette udstyr og fiskegrej er altid essentielt, det er uanset om vi taler fiskeri eller anden form for sport/hobby – det hele bliver blot lidt nemmere, hvis du har det rette udstyr. Du skal derfor have fat i en fluestang, som ikke nødvendigvis behøver at koster kassen, men som både er nem at kaste med og som har lidt kvalitet, da du vil drage meget nytte af dette. Vores anbefaling er her: tag til din lokale fiskeforretning og få noget kyndig rådgivning, de vil i butikken med garanti gerne hjælpe dig med at finde den helt rigtige begynderstang.

Træning, træning og mere træning

Som med alt andet i livet, så kommer det ikke uden træning. At mestre svingkunsten med fluestangen kræver at du har øvet dig nogle gange og det kan blive en sur oplevelse at stå at øve sig hos den lokale Put and take sø, både hvis der er lidt træer i vejen, men også hvis der er tilskuere på.

En fantastisk måde at øve sit fluekast er hjemme i haven, hvor der er massere af plads. Her kan du efter at have set et par Youtube film begynde at øve dig i at kaste med linen. Vi anbefaler, at du ved den første træning klipper krogen af, således at du ikke hele tiden kroger græsplænen eller i værste tilfælde dig selv! Når du begynder at have en god føling med linen og ikke hele tiden rører græsset bag dig, så er det på tide at du finder en put and take sø, som er velegnet til fluefiskeri, altså med andre ord en sø, som har rigeligt med plads.

Husk polaridbriller – de kan gøre en verden til forskel

De fleste fluefiskere benytter sig af polaridbriller, som kan være et godt værktøj til at effektivisere fiskeriet. Polaridbriller bryder vandspejlet og du kan se nemmere gennem vandet – faktisk kan dette være et uhyre effektivt våben hos den lokale put and take sø, hvor du kan ”spot-fiske” og kaste en flue lige foran de fisk der går i overfladen. Nogle gange vil de lege med og andre gange ikke – men prøv det.

Husk at med fluefiskeri, så gælder det at øvelse gør mester!

 

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse