Vestskotske River Lochy er en af de mest skønne laksefloder på denne jord, hævder PEDRO, som her giver dig alle facts om dette paradis.

Smukke River Lochy
Floden Lochy i Vestskotland er den største blandt floder i det såkaldte Fort William Area nær byen Fort William. Der er flere floder i området, og på forunderlig vis forenes nogle af dem netop i floden Lochy. Floden får det meste af sit vand fra søen Lochy, men også fra blandt andet floden Spean. Langs floden kan man visse steder ane den såkaldte Caledonian Canal, som er en kunstig vandvej på tværs af Skotland mellem Fort William og Inverness. Nogle steder er der overløb fra kanalen, som løber ud i Lochy.
Lochy-floden er ubeskrivelig smuk. Enhver laksefiskers drøm. Den er indrammet af noget af det smukkeste højland og med syn til Skotlands højeste bjerg, Ben Nevis.

Fangststatistikken for Lochy siger, at der bliver fanget knapt 600 laks og grilse om året, hvilket også er ca. 10-års-gennemsnittet. Der bliver arbejdet hårdt med at forbedre gydemuligheder, og der bliver også udsat en del laks. Man regner med, at fangsterne inden for få år skal fordobles og senere tredobles.

I gamle dage
Når Lochy på mange måder stadig er en betydelig lakseflod på De Britiske Øer, skyldes det blandt andet begivenheder hele 130 år tilbage. Det var en vis Lord Abinger, som ejede Lochy-fiskeriet, men også andre floder og tilløb, blandt andet floden Spean og Loch Linnhe. Som ejer var der betydelige net-rettigheder. Men Lord Abinger var en klog mand og lakseforkæmper, der nærmest demonstrativt fjernede alle net. Også i søer og fjorden var der net-rettigheder, som Lord Abinger aldrig benyttede sig af.

Han fik også styr på alle Lochy beats og ansatte professionelle ghillies til sportsfiskeriet. I det hele taget blev fiskeriet velorganiseret, og faktisk er det den linje, der er ført videre helt op i nutiden. Om Lord Abinger er der kun en ting at sige: ”Good bless him in his Salmon Heaven”.

Lochy oplevede i slutningen af 1900’erne en nedgang, men i de senere år er den kommet i hastig fremgang takket være nye lakseforkæmpere som klækkeri- og restaureringsmanager, Jon Gibb, og den uhyre dygtige og sympatiske fiskemester, John Veitch. Med disse fantastiske personer i front kan det kun gå fremad for denne på alle måder vidunderlige, smukke lakseflod.

Læs hele PERDOs artikel i Fiske Avisens januar-nummer, som kan købes hos din grejhandler, bladkiosk eller i abonnement her på siden.

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Nyheder
træpillegrill
Tips & Guides
Lystfisker artikler til dig
setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul

lystfiskeri-groenland
Diverse

Fisketur på Grønland i -25 grader

google-earth-fiske-guide

Google Earth Fiskeri
Fiske Klubben

Modtag produktnyheder, artikler, tilbud og rabatter direkte i indbakken.

Måske du har lyst til at læse
havørred limfjorden
Diverse

Ministeropfordring: Tag ud og fisk

Fjordfiskeri

Spaniens Sortstribede Monstre

setup

Bait Finesse System – UL fiskeri med multihjul