specimenfiskeri_juli_sep

Specimenfiskeriet juli – september

De næste 3 måneder byder på sommerferiestemning, varmt vejr og mulighed for at fiske efter alle arter i de ferske vande. I denne artikel prøver vi at give dig et overblik over dine fiskemuligheder i løbet af sommeren. Et fiskeri der i mange tilfælde kan byde på underholdning i topklasse.


Rovfisk i sommervarmen
Gedde, aborre og sandart kan fanges hele året, og selv om sommerlunt vand måske ikke lyder som noget, der behager rovfiskene, er det muligt at have et fremragende fiskeri. Gedderne og sandarterne kommer lige fra gydningen og skal have føde indenbords. De er meget pelagiske i denne tid, da vandtemperaturen kan forandre sig i løbet af døgnet med høj sol midt på dagen og mere kølige forhold om natten. Derfor er fiskene til at træffe over det meste af vandsøjlen. De foretrækker dog de dybere partier af søerne, hvor temperaturen er knapt så høj som på det lave vand, og hvor vandet er mere iltrigt. I visse søer kan der dog opstå springlag med iltfattigt vand nær bunden, så vær opmærksom på det.

Lykkes det at lokalisere områderne, hvor fiskene befinder sig, kan man være heldig at have et underholdende fiskeri, fordi der typisk findes en del rovfisk i området. Ydermere kan en opsøgende tilgang være fordelagtig, da fredsfiskene har tendens til at stå mere spredt på denne årstid, og det spreder samtidig også rovfiskene. En sommer-spinnetur i shorts og t-shirts med let spinnegrej kan være en fornøjelse, når man finder en stime huglystne aborrer, eller kroger en hidsig og fightvillig sommergedde.

Del:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Måske du har lyst til at læse